fbpx
AIW
Arctic Innovation Week samordnes av
Innovasjon Norge

Følg oss

Samisk
Engelsk

oktober 2020

tirs20okt13:3015:30AvlystHimla Kreativt – Vitensenterets innovasjonsverkstedEn kreativ treningsøktHimla Kreativt kanselleres ettersom det er for få bookinger til å kunne gjennomføre arrangementet.13:30 - 15:30 Nordnorsk vitensenter, Hansine Hansen veg 17 Arrangør: Nordnorsk vitensenter

Detaljer

Kreativitet er en muskel som kan trenes. Derfor har Nordnorsk vitensenter utviklet en real treningsøkt som tar dere fra idé til bygging av prototype på 2 timer. Gjennom en leken og kreativ prosess finner deltakerne opp løsninger på nåtidens og fremtidens problemer.

Formålet med verkstedet er å gi næringslivet i nord en sosial aktivitet som inspirerer til samarbeid, skaperglede og nye idéer. Norges viktigste naturressurs er ikke olje, fisk eller vannkraft, men kraften i de kreativt tenkende hjernene.

Kreativitet er ikke noe man har eller ikke har, det er ikke en medfødt gave, men en muskel man må trene. Ved å jobbe i kreative prosesser og anvende kreative metoder og teknikker blir denne muskelen større. Det er viktig å fjerne hemninger som stenger for kreativiteten, utvikle en kreativ holdning, trene på kreative metoder og arbeide jevnlig med idéutvikling og problemløsning.

Ordet kreativitet betyr: å skape, å bringe frem.

Kreativitet omhandler både:

Et kreativt resultat

En kreativ prosess 

En kreativ opplevelse 

En gjenstand, et produkt eller en løsning på et problem.

Kreativitet er å være i en kreativ prosess.

 Skaperglede eller
tilfredsstillelse ved å ha løst en oppgave.

På bakgrunn av det som kjennetegner kreative prosesser er det utviklet metoder og teknikker. Kreative metoder og teknikker bidrar til struktur. Kreativitet trenger rammer for å utfolde seg. Det er vanskelig å skape noe av ingenting. Kreative metoder og en gjennomtenkt kreativ prosess bidrar til retning og til at alle vet hva og hvor vi skal.

Vårt kreative innovasjonsverksted bidrar til nettopp dette!  Vi benytter oss blant annet av en metode for idégenerering som kalles «tvungen  assosiasjonskobling» og vi benytter oss av relevante tema for regionen for å finne proble mer som oppfinnelsene kan løse.

Effekten av treningsøkten er at deltakerne vil kjenne på stolthet overfor egen idé, gleden av å ha vært kreative sammen med andre og troen på at ens egen kreativ muskelkraft duger under de riktige forutsetningene.

Himla Kreativt passer for alle typer bedrifter og organisasjoner.

Dette arrangementet passer for

Alle typer bedrifter og organisasjoner

Tidspunkt

(Tirsdag) 13:30 - 15:30

Sted

Nordnorsk vitensenter

Hansine Hansen veg 17

Arrangør

Nordnorsk vitensentererlend@nordnorsk.vitensenter.no Hansine Hansens veg 17

Påmelding

Påmelding stengt.

Vil du delta på dette arrangementet?

4antall påmeldteAntall påmeldinger for at arrangementet skal finne sted

Er du allerede påmeldt og ønsker å endre påmeldingen?Endre min påmelding

Til toppen
X
X
X
X